Verfijn het zoeken: Verberg Filter Filter

Merk
Merk
Aantal personen
Aantal personen
Aantal personen comfortabel Alle tenten krijgen vanuit de fabriek het maximaal aantal slaapplekken mee. Dit aantal slaapplaatsen is in de meeste gevallen niet comfortabel. Vaak is de slaapplek maar 70 cm breed. Om deze reden hebben wij dit filter aangemaakt. Zodat je kan zien met hoeveel personen je comfortabel in een tent kan liggen.
Aantal personen comfortabel
Te bezichtigen in de showroom De tenten die in dit filter op ja staan zijn te bezichtigen in onze showroom in Nijkerk.
Te bezichtigen in de showroom
Aantal slaapcabines Kies hier het aantal slaapcabines die de tent moet hebben.
Aantal slaapcabines
Materiaal buitentent De buitentent kan uit diverse materialen bestaan. Namelijk katoen, katoen-polyester en polyester. Katoen is een vaak wat duurdere en zwaardere stof. Het grote voordeel van katoen is dat het ventileert. Hierdoor is de tent aanzienlijk comfortabeler met hoge temperaturen. Het voordeel van polyester is de prijs en het lage gewicht van het materiaal. Ook is polyester sneller droog.
Materiaal buitentent
Materiaal stokken Elk materiaal is anders en heeft zijn eigen voor- en nadelen. Glasfiber stokken zijn licht van gewicht en voordelig, maar de kwaliteit is vaak minder (niet slecht). Stalen tentstokken zijn zwaar, maar zeer sterk. Aluminium tentstokken zijn sterk en licht van gewicht. Een nadeel van aluminium is dat het vrij duur is. Ook worden deze stokken bijna alleen maar gebruikt bij trekkerstenten.
Materiaal stokken
Gewicht
Gewicht

2-persoons tunneltenten

Ik ben Wisse.
Tentspecialist bij Van Duinkerken.

Mag ik u helpen?

033 253 57 14

STUUR EEN E-MAIL

Ben je op zoek naar de juiste tent om van je vakantie te genieten? En vind je het moeilijk om een keuze te maken? Door de filtermogelijkheden links verfijn je de zoekopdracht.

Ben je op zoek naar de juiste tent om van je vakantie te genieten? En vind je het moeilijk om een keuze te maken? Door de filtermogelijkheden links verfijn je de zoekopdracht.

Kies uit een traditionele of een vis-á-vis 2-persoons tunneltent

Er zijn twee verschillende soorten tunneltenten voor 2 personen. Zo is er een vis-á-vis model en een model waarbij je recht de slaapruimte inkomt als je naar binnen loopt. Het vis-á-vis model heeft 2 aparte slaapcabines. Deze slaapcabines zitten  aan de linker en aan de rechter kant als je bij de tent naar binnen loopt. Er is bij dit model geen ruimte  om naast elkaar te slapen. Tussen de 2 slaapcabines in kan je de bagage plaatsen die je bij je hebt. De ‘traditionele’ tunneltent werkt net even anders. Bij dit model zit de ingang in de breedte van de tent.  Dit is te vergelijken met de grote 5-persoons en 6-persoons tunneltenten. Het grote verschil met deze 2-persoons tent is de hoogte. In veel gevallen kan je in een 2-persoons tunneltent niet rechtop staan. Afhankelijk van het  merk en model tent dat je koopt is er bij de ingang van de tunneltent ruimte voor bagage, dit is niet bij alle tenten het geval. In tegenstelling tot een vis-á-vis tunneltent heb je bij de traditionele tunneltent wel een 2-persoons slaapcabine.

Liever een tunneltent met meer comfort?

Ondanks dat de fabrikant een aantal slaapplaatsen inricht in hun tenten hoeft dit niet altijd comfortabel te zijn. Veel mensen die voor comfort kiezen zullen sneller opzoek zijn naar een tent die een extra slaapplaats heeft. In dit geval dus een 3-persoons tunneltent.  Maar ook een 4-persoons tunneltent kan voor 2 personen een uitkomst zijn. Bij de 4-persoons tunneltenten is er vaak genoeg hoogte om rechtop te kunnen staan.

Lees verder Verbergen