Verfijn het zoeken: Verberg Filter Filter

Merk
Merk
Aantal personen
Aantal personen
Aantal personen comfortabel Alle tenten krijgen vanuit de fabriek het maximaal aantal slaapplekken mee. Dit aantal slaapplaatsen is in de meeste gevallen niet comfortabel. Vaak is de slaapplek maar 70 cm breed. Om deze reden hebben wij dit filter aangemaakt. Zodat je kan zien met hoeveel personen je comfortabel in een tent kan liggen.
Aantal personen comfortabel
Te bezichtigen in de showroom De tenten die in dit filter op ja staan zijn te bezichtigen in onze showroom in Nijkerk.
Te bezichtigen in de showroom
Aantal slaapcabines Kies hier het aantal slaapcabines die de tent moet hebben.
Aantal slaapcabines
Materiaal buitentent De buitentent kan uit diverse materialen bestaan. Namelijk katoen, katoen-polyester en polyester. Katoen is een vaak wat duurdere en zwaardere stof. Het grote voordeel van katoen is dat het ventileert. Hierdoor is de tent aanzienlijk comfortabeler met hoge temperaturen. Het voordeel van polyester is de prijs en het lage gewicht van het materiaal. Ook is polyester sneller droog.
Materiaal buitentent
Materiaal stokken Elk materiaal is anders en heeft zijn eigen voor- en nadelen. Glasfiber stokken zijn licht van gewicht en voordelig, maar de kwaliteit is vaak minder (niet slecht). Stalen tentstokken zijn zwaar, maar zeer sterk. Aluminium tentstokken zijn sterk en licht van gewicht. Een nadeel van aluminium is dat het vrij duur is. Ook worden deze stokken bijna alleen maar gebruikt bij trekkerstenten.
Materiaal stokken
Gewicht
Gewicht

4-persoons tunneltenten

Ik ben Wisse.
Tentspecialist bij Van Duinkerken.

Mag ik u helpen?

033 253 57 14

STUUR EEN E-MAIL

Ben je op zoek naar de juiste tent om van je vakantie te genieten? En vind je het moeilijk om een keuze te maken? Door de filtermogelijkheden links verfijn je de zoekopdracht.

Ben je op zoek naar de juiste tent om van je vakantie te genieten? En vind je het moeilijk om een keuze te maken? Door de filtermogelijkheden links verfijn je de zoekopdracht.

Op zoek naar een tunneltent voor 4 personen?

De meeste 4-persoons tunneltenten zijn eigenlijk maar geschikt voor drie personen, tenminste als je comfortabel wilt liggen. Een fabrikant noemt de tent al 4-persoons als er een slaapruimte is van 260 cm of kleiner als je dat door 4 deelt blijft er per persoon een breedte over van 65 cm om te slapen. Het is natuurlijk niet onmogelijk om hier met ze vieren te slapen, maar comfortabel is ook wel wat anders. Wij adviseren daarom een tent maat groter te pakken als je daar de ruimte voor hebt. Als je met vier personen op vakantie gaat kan een 5-persoons of 6-persoons tent een stuk comfortabeler zijn. Niet alleen voor de “krappe” slaapplaatsen, maar ook om eventuele  bagage makkelijker op te kunnen bergen.

Opzetgemak van een tunneltent

De tunneltent is van zichzelf een makkelijk opzetbare tent. Vooral bij de grotere maten waar de tentstokken al voorgevormd zijn. Als je een tunneltent wilt opzetten begin je bij het tentdoek op de plek neer te leggen waar je de tent wilt hebben staan. Vervolgens zet je de tentstokken in elkaar en rijg je deze door het tentdoek. De uiteinde van de tentstokken steek je in de daarvoor bestemde lussen of pinnen, hierdoor komen de bogen op spanning te staan. Daarna zet je de achterkant van de tent vast met haringen en loop je de tent uit naar voren. Je gebruikt de scheerlijnen en de haringen om de tent op spanning te zetten. Het is aan te raden om bij het afspannen van de tent de ingang dicht te houden. Heb je liever helemaal geen tent met een buizen frame? Kijk dan is bij onze collectie opblaasbare tenten.

Lees verder Verbergen