Verfijn het zoeken: Verberg Filter Filter

Aantal personen
Aantal personen
Aantal personen comfortabel Alle tenten krijgen vanuit de fabriek het maximaal aantal slaapplekken mee. Dit aantal slaapplaatsen is in de meeste gevallen niet comfortabel. Vaak is de slaapplek maar 70 cm breed. Om deze reden hebben wij dit filter aangemaakt. Zodat je kan zien met hoeveel personen je comfortabel in een tent kan liggen.
Aantal personen comfortabel
Te bezichtigen in de showroom De tenten die in dit filter op ja staan zijn te bezichtigen in onze showroom in Nijkerk.
Te bezichtigen in de showroom
Aantal slaapcabines Kies hier het aantal slaapcabines die de tent moet hebben.
Aantal slaapcabines
Materiaal buitentent De buitentent kan uit diverse materialen bestaan. Namelijk katoen, katoen-polyester en polyester. Katoen is een vaak wat duurdere en zwaardere stof. Het grote voordeel van katoen is dat het ventileert. Hierdoor is de tent aanzienlijk comfortabeler met hoge temperaturen. Het voordeel van polyester is de prijs en het lage gewicht van het materiaal. Ook is polyester sneller droog.
Materiaal buitentent
Materiaal stokken Elk materiaal is anders en heeft zijn eigen voor- en nadelen. Glasfiber stokken zijn licht van gewicht en voordelig, maar de kwaliteit is vaak minder (niet slecht). Stalen tentstokken zijn zwaar, maar zeer sterk. Aluminium tentstokken zijn sterk en licht van gewicht. Een nadeel van aluminium is dat het vrij duur is. Ook worden deze stokken bijna alleen maar gebruikt bij trekkerstenten.
Materiaal stokken

Alle tenten

Ik ben Wisse.
Tentspecialist bij Van Duinkerken.

Mag ik u helpen?

033 253 57 14

STUUR EEN E-MAIL

Ben je op zoek naar de juiste tent om van je vakantie te genieten? En vind je het moeilijk om een keuze te maken? Door de filtermogelijkheden links verfijn je de zoekopdracht. Hiermee kan je zelf een selectie maken van eigenschappen waar je tent aan moet voldoen. Hierdoor blijft er een kleine selectie aan tenten over en vind je de tent die je zoekt makkelijker.

Ben je op zoek naar de juiste tent om van je vakantie te genieten? En vind je het moeilijk om een keuze te maken? Door de filtermogelijkheden links verfijn je de zoekopdracht. Hiermee kan je zelf een selectie maken van eigenschappen waar je tent aan moet voldoen. Hierdoor blijft er een kleine selectie aan tenten over en vind je de tent die je zoekt makkelijker.

Waarvoor ga je de tent die je koopt gebruiken?

Wat ook een erg belangrijke vraag is als je op zoek bent naar een tent is waarvoor je de tent gaat gebruiken. Of beter gezegd wat voor een gebruiker ben je? Iemand die naar een festival gaat stelt andere eisen aan een tent dan een familie die op zomervakantie gaat met een tent. Als familietent kan je heel goed een tunneltent gebruiken. De grotere tunneltenten hebben namelijk meerdere slaapcabines en een aparte ‘woon’ ruimte. Voor een festival wordt vaak een koepeltent van pop-up tent gebruikt. Dit komt door zijn compactheid, de prijs en het opzetgemak. 

Gewicht en materiaal van de tent

Natuurlijk zijn er ook diverse andere doeleinden waarvoor je een tent kan gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan mensen die een trektocht maken te voet of met de fiets. Hierbij is het niet alleen belangrijk hoe klein de pak maat is, maar ook het gewicht speelt een belangrijke rol. Je kan natuurlijk ook gewicht besparen als je met de auto op vakantie gaat. Veel kwaliteitstenten worden van katoen gemaakt, maar als je deze te zwaar vind zal je ook voor een polyestertent kunnen gaan.

Opzoek naar een tent die je makkelijk kan opzetten?

De makkelijkste tent om snel op te zetten is natuurlijk de opgooitent. Deze tent wordt ook wel pop-up tent genoemd. Zodra je de tent uit de verpakking hebt gehaald zal hij zelf willen ontvouwen. Sleep de tent naar de juiste plek en je hoeft alleen de haringen er nog in te doen. De opgooitent staat dan ook binnen enkele minuten. Maar ook voor mensen die met een grote tent op vakantie gaan is er een makkelijke tent die snel opgezet is. De oppomptent ook wel opblaastent genoemd is een tent die niet beschikt over tentstokken. De tentstokken zijn vervangen door luchtbuizen. Deze luchtbuizen zijn van een goede en krachtige kwaliteit. Je kan heel makkelijk zo een tent opblazen met een handpomp of als je echt aan vakantie toe bent een compressor.

In onze ruime collectie tenten zijn er diverse bekende en kwalitatief goede merken verkrijgbaar. De merken die je in ons assortiment vindt zijn Easy CampBardaniOutwellNomadColemanSafarica en Robens

Lees verder Verbergen