Verfijn het zoeken: Verberg Filter Filter

Aantal personen
Aantal personen
Aantal personen comfortabel Alle tenten krijgen vanuit de fabriek het maximaal aantal slaapplekken mee. Dit aantal slaapplaatsen is in de meeste gevallen niet comfortabel. Vaak is de slaapplek maar 70 cm breed. Om deze reden hebben wij dit filter aangemaakt. Zodat je kan zien met hoeveel personen je comfortabel in een tent kan liggen.
Aantal personen comfortabel
Te bezichtigen in de showroom De tenten die in dit filter op ja staan zijn te bezichtigen in onze showroom in Nijkerk.
Te bezichtigen in de showroom
Aantal slaapcabines Kies hier het aantal slaapcabines die de tent moet hebben.
Aantal slaapcabines
Materiaal buitentent De buitentent kan uit diverse materialen bestaan. Namelijk katoen, katoen-polyester en polyester. Katoen is een vaak wat duurdere en zwaardere stof. Het grote voordeel van katoen is dat het ventileert. Hierdoor is de tent aanzienlijk comfortabeler met hoge temperaturen. Het voordeel van polyester is de prijs en het lage gewicht van het materiaal. Ook is polyester sneller droog.
Materiaal buitentent
Materiaal stokken Elk materiaal is anders en heeft zijn eigen voor- en nadelen. Glasfiber stokken zijn licht van gewicht en voordelig, maar de kwaliteit is vaak minder (niet slecht). Stalen tentstokken zijn zwaar, maar zeer sterk. Aluminium tentstokken zijn sterk en licht van gewicht. Een nadeel van aluminium is dat het vrij duur is. Ook worden deze stokken bijna alleen maar gebruikt bij trekkerstenten.
Materiaal stokken
Gewicht
Gewicht

Koepeltenten

Ik ben Wisse.
Tentspecialist bij Van Duinkerken.

Mag ik u helpen?

033 253 57 14

STUUR EEN E-MAIL

Ben je op zoek naar de juiste tent om van je vakantie te genieten? En vind je het moeilijk om een keuze te maken? Door de filtermogelijkheden links verfijn je de zoekopdracht.

Ben je op zoek naar de juiste tent om van je vakantie te genieten? En vind je het moeilijk om een keuze te maken? Door de filtermogelijkheden links verfijn je de zoekopdracht.

Diverse koepeltenten van topmerken

Een koepeltent valt net als de tunneltent onder de categorie boogtenten. Dit komt door het stokken systeem. Beide type tenten hebben namelijk  tentstokken die in een boog lopen. Bij de tunneltent staan de bogen achterelkaar en bij een koepeltent kruisen de bogen elkaar. De meeste koepeltenten worden in een 2-persoons of 3-persoons uitvoering uitgebracht. Hierdoor kan de koepeltent uitstekend gebruikt worden als bijzettent. Koepeltenten staan erom bekend dat ze groot genoeg zijn voor 2 of 3 slaapplaatsen, maar dat er weinig ruimte is voor bagage. Wil je toch met 2 personen op vakantie gaan is een koepeltent dan is het aan te raden een ruime 2-persoons, maar beter nog een 3-persoons koepeltent aan te schaffen. Hierdoor heb je dan ook nog genoeg ruimte voor je bagage. 

De koepeltent is ook te gebruiken als festivaltent

Ook kan je de koepeltent gebruiken voor een festival. Op festivals zijn de plaatsen vaak kleiner en staan de tenten dicht op elkaar. Het is daarom verstandig om zo een klein mogelijke tent te gebruiken. Een koepeltent is hier dan ook zeer geschikt voor. Ook worden er veel opgooitenten gebruikt voor festivals. Dat heeft voornamelijk te maken met het opzetgemak. In ons assortiment koepeltenten vind je onder andere de merken BardaniColemanEasy Camp en Safarica.

Lees verder Verbergen